Зустріч з координатором проекту «Гуманні альтернативи замість експериментів на тваринах»

Викладачі аграрного закладу одноголосно підтримують необхідність впровадження гуманної освіти в навчальний процес. Саме тому, 26 квітня 2024 року у Навчально-науковому інституті агротехнологій, селекції та екології відбулася зустріч з координатором проекту «Гуманні альтернативи замість експериментів на тваринах» (https://gumanna-osvita.org) в Україні, національним представником громадської організації ІнтерНІШ (https://www.interniche.org), директором компанії «Мудрий Дачник» (https://www.m-dachnik.com) Дмитром Лепорським. Модератором зустрічі виступила доцентка кафедри захист рослин Ганна Поспєлова.
Завідувач кафедри професор Віктор Писаренко відмітив, що діяльність представлених організацій цілком співпадає з науково-практичною траєкторією роботи кафедри у напрямку екологізації землеробства і широкого впровадження біологічного захисту рослин.
Викладачі кафедри захист рослин та здобувачі вищої освіти спеціальності 202 Захист і карантин рослин висловили бажання долучитися до поширення гуманних методів навчання. 
З цією метою сплановано перспективні напрямки співпраці та підписано угоду про впровадження альтернатив на кафедрі захист рослин. Викладачі кафедри отримали CD- та DVD-диски та комплекс апаратних засобів, необхідних для забезпечення інтерактивного навчання.  
По завершенню зустрічі усі присутні відмітили, що запровадження гуманних методів навчання здобувачів вищої освіти дозволить сформувати у них розуміння необхідності захисту тваринного світу та розвитку органічного землеробства в реалізації основних положень концепції сталого розвитку в Україні.