Інженерно-технологічний факультет ПДАУ приділяє значну увагу студентській науці у процесі підготовки студентів за спеціальністю 133 Галузеве машинобудування (освітні програми Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва та Машини і засоби механізації сільськогосподарського виробництва).
Тож 19 квітня 2024 року відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка «Технологічний інжиніринг переробних підприємств». Керівник гуртка професор Скрипник В. О. розповів гуртківцям про принципи роботи установки для двостороннього смаження м’яса під тиском, яку розробили науковці кафедри механічної та електричної інженерії інженерно-технологічного факультету, а доцентка Юлія Левченко ознайомила студентів з особливостями процесів, що відбуваються у м’ясі під час теплового оброблення, видами смаження та перевагами кожного зі способів.
Також були заслухані результати наукових досліджень учасників гуртка за 2023/2024 навчальний рік, зокрема Богдана Пономаренка, здобувача вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня.
Рекомендовано опублікувати напрацювання у збірці матеріалів Всеукраїнського науково-практичного інтернет-семінару «Нові технології і обладнання харчових та переробних виробництв», що відбудеться на базі Полтавського державного аграрного університету 30 квітня 2024 року.