31 травня 2024 р. кафедра харчових технологій провела щорічне засідання круглого столу «Шляхи впровадження та розвиток наукових розробок у промислових умовах», модератором якого виступила доцентка кафедри Галина ДУБОВА. Мета круглого столу – продемонструвати та обговорити результати наукових робіт для подальшого розвитку та впровадження. Особливістю цьогорічного засідання – активна участь здобувачів 1 курсу спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа».
Представлені доповіді про удосконалення технології та рецептури пасти, гарячої закуски «Жульєн», виробів із заварного тіста, начинок для синабонів, капкейків із сублімованою полуницею, шоколадного бісквіту з альтернативними інгредієнтами, печива підвищеної харчової цінності, заварного крему для профітролів. Викликала зацікавленість доповідь Олесі ІВЕР про використання рослинної нетрадиційної сировини для виготовлення батончиків функціонального призначення. Розпочав дослідження з ферментації листя яблук та сливи Назар МИЩЕНКО. Усі доповіді були змістовними, дискусії допомогли учасникам круглого столу, викладачам кафедри знайти під час обговорення цікаві рішення щодо подальших досліджень та впроваджень розробок у промисловість. Запропоновано більше уваги приділяти аналізу літературних джерел, статистичній обробці результатів. Проведення круглого столу кафедри харчових технологій, як щорічний традиційний захід, дозволяє пройти апробацію результатів науково-дослідних робіт здобувачів вищої освіти для їх подальшого розвитку.