5-6 грудня 2019 року за ініціативи Полтавської державної аграрної академії було проведено Міжнародну конференцію на тему: «Актуальні питання розвитку сироробства і маслоробства: новітні технології, інгредієнти, обладнання, новини законодавства і нормативної бази, проблеми якості».
Місце проведення: м. Київ, Пуща Водиця, вул. Юнкерова, 47, пансіонат «Преміум»
Цільовою аудиторією Міжнародної конференції, організованої кафедрою харчових технологій факультету ТВППТ Полтавської державної аграрної академії, були фахівці молокопереробних підприємств України таких, як ПрАТ «Бель Шостка Україна», ТОВ «Данон Дніпро», ТОВ «АГРОТОРГ ЛТД» (Любашівський МЗ, Одеська обл.), ПП «Білоцерківська агропромислова група», ТОВ «Лубенський молочний завод», ТДВ «Херсонський маслозавод», ТДВ «Яготинський маслозавод», ТОВ «Харківський молочний комбінат», ТОВ «Радивилівмолоко», ПрАТ «Племзавод «Степной», ПрАТ «Чаплинський маслосирзавод», ТОВ «Оржицький молокозавод», Філія ПАТ «Яготинський маслозавод «Яготинське для дітей», ТОВ «Пирятинський сирзавод», ТОВ «Охтирська молочна промислова компанія «Славія», ДП «Старокостянтинівський молочний завод», ТОВ «Грандмолпродукт».
Міжнародна конференція пройшла за активної участі і підтримки Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України, Держпродспоживслужби України, ДП «УкрНДНЦ».
У конференції приймали участь науковці Інституту продовольчих ресурсів, Національного університету харчових технологій, Всеросійського науково-дослідного Інституту маслоробства і сироробства, а також представники компаній: ТОВ «Дубнотех», ТОВ «Мілксервіс», ТОВ «Єко Ком», ТОВ «Інвестлаб», ТОВ «Стабітек», ТД «Пальміра», ТОВ «Корінф Інжиніринг», ТОВ «Пологівський хімічний завод «Коагулянт», ТОВ «Українські хімічні технології», ТОВ «Памір-Сервіс», ТОВ «Пролайт Аутомейшн».
Під час конференції було розглянуто ряд важливих питань, в тім числі:
-
Проведення Держпродспоживслужбою заходів державного контролю на молокопереробних підприємствах
-
Новини у сфері стандартизації, метрології. Перехід до європейських нормативних документів
-
Технології простежуваності в молочній галузі за допомогою систем управління Plant iT
-
Продукти сироробства і маслоробства: збереження традицій і впровадження інновацій
-
Сучасні аспекти технології виробництва сирів
-
Аналіз факторів, які впливають на якість і вихід сиру
-
Розроблення технології нових видів сироватково-альбумінних сирів
-
Підбір заквашувальних культур для виробництва класичних сирів. Профілактичні заходи попередження появи вад у сирах
-
Застосування мембранних процесів у молочній промисловості
-
Сучасні інструменти для експертизи молока і молочних продуктів
-
Гігієна молочного виробництва. Залежність строку зберігання від первинної кількості мікроорганізмів
Під час підведення підсумків конференції обговорено наукові досягнення, які сприяють розвитку молочної промисловості.
Г.М. Ножечкіна_Єрошенко, координатор конференції, к.т.н., професор кафедри харчових технологій