Міжнародна конференція для фахівців молокопереробних підприємств України

          5‒6 грудня 2019 року кафедра харчових технологій факультету ТВППТ провела  Міжнародну конференцію на тему: «Актуальні питання розвитку сироробства і маслоробства: новітні технології, інгредієнти, обладнання, новини законодавства і нормативної бази, проблеми якості»
Місце проведення: м. Київ, вул. Юнкерова, 47, пансіонат  «Преміум».

          Цільовою аудиторією Міжнародної конференції, координованої професором кафедри Ножечкіною-Єрошенко Г. М., були директори підприємств, заступники директорів з виробництва, заступники директорів з якості, начальники виробничих лабораторій і технологи молокопереробних підприємств України. У конференції взяли участь фахівці з молокопереробних підприємств: ТОВ «Данон Дніпро», ПрАТ «Бель Шостка Україна», ПрАТ «Укрпродукт Груп», ТОВ «Пирятинський сирзавод», ТОВ «Лубенський молочний завод», ТДВ «Херсонський маслозавод», ТДВ «Яготинський маслозавод», ТОВ «Харківський молочний комбінат», ТОВ «Радивилівмолоко», ПрАТ «Чаплинський маслосирзавод», ТОВ «Агроторг ЛТД», ТОВ «Оржицький молокозавод», Філія ТДВ «Яготинський маслозавод  «Яготинське для дітей», ТОВ «Охтирська молочна промислова компанія «Славія», ДП «Старокостянтинівський молочний завод», ПрАТ «Племзавод «Степной», ТОВ «Грандмолпродукт», ПП «Білоцерківська агропромислова група» та інші.
          Конференція відбулася за активної участі й підтримки Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України,  Держпродспоживслужби України і ДП «УкрНДНЦ».
          Активними учасниками й доповідачами на конференції були науковці з Національного університету харчових технологій, Інституту продовольчих ресурсів, Полтавської державної аграрної академії, а також Всеросійського інституту маслоробства і сироробства (м. Угліч).
          У конференції взяли участь представники бізнесу – компанії, які постачають на молокопереробні підприємства обладнання, інгредієнти та миючі засоби: ТОВ «Єко Ком», ТОВ «Дубнотех», ТОВ «Мілксервіс», ТОВ «Пролайт Аутомейшн», ТОВ «Інвестлаб», ТОВ «Пологівський хімічний завод «Коагулянт», ТОВ «Українські хімічні технології», ТОВ «Памір Сервіс», ТД «Пальміра», ТОВ «Стабітек», ТОВ «Оптима Юніон» та інші.

         У процесі роботи конференції були розглянуті питання, що стосуються перспектив розвитку органічного виробництва в Україні; державного контролю й нагляду за якістю та безпечністю молочної продукції; новини законодавства у сфері стандартизації й метрології; перехід до європейських нормативних документів; новини законодавчої та нормативної бази щодо виробництва молочної продукції.
         Науковці представили новітні технології і проаналізували сучасний стан та перспективні напрями розвитку сироробства і маслоробства в Україні та інших країнах світу.


         Бізнес-компанії запропонували сучасне обладнання та інгредієнти для виробництва сиру і масла.
Учасники конференції під час фахових дискусій поділилися досвідом і проаналізували актуальні питання галузі, що безумовно стане в нагоді їм у повсякденній роботі.

 

 

Г. М. Ножечкіна-Єрошенко,
координатор Міжнародної конференції, к.т.н., професор кафедри харчових технологій