Згідно наказу ректора ПДАУ від 23 травня 2024 року № 555-ст здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології (набір 2023 р. (в.н.)) денної форми навчання другого (магістерського) рівня вищої освіти направлені на проходження переддипломної практики на переробні підприємства харчової промисловості м. Полтава та Полтавської (Полтавського, Миргородського, Лубенського районів) та Дніпропетровського (Новомосковський район) областей.
Перед початком переддипломної практики на кафедрі харчових технологій були здійснені всі організаційні заходи, що забезпечують підготовку та порядок проведення відповідної практики, а саме: розроблені наскрізна та робоча програми практик; визначені бази практик; укладені договори про проведення практики студентів між Університетом та підприємствами й організаціями харчової промисловості; розподіл студентів за базами практик; ознайомлені керівники від бази практик про обсяги, зміст, період проведення практики студентів; призначені керівники практики від кафедри та складені індивідуальні завдання відповідно до кваліфікаційних робіт.
20 червня 2024 року в онлайн режимі координатором практики спеціальності Харчові технології доцентом кафедри Юхном В.М. разом із гарантом другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності Харчові технології професором кафедри Сукмановим В.О. були проведені настановчі збори з питань проходження переддипломної практики та звітування за її результатами відповідно до робочої програми переддипломної практики. Були визначені та доведені до студентів терміни подачі звітної документації керівникам з практики, день захисту, питання щодо виконання усіх поставлених завдань відповідно до кваліфікаційної роботи та інші питання що відносяться до успішного проходження та виконання умова переддипломної практики та написання кваліфікаційної роботи.