Здобувач ступеня вищої освіти доктор філософії ОНП Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва Оглобля Вікторія виконала етап за темою дисертаційного дослідження: «Адаптаційні властивості та господарсько-біологічні особливості чистопородних та помісних свиней ірландського походження за різних умов утримання».
Здобувачем в умовах ТОВ НВП «Глобинський свинокомплекс» (репродуктор с. Шепелівка) проведено штучне осіменіння свиноматок спермою кнурів-плідників ірландської селекції, визначено стан поросності та промарковано новонароджених поросят.
В умовах ТОВ «Глобинський м'ясокомбінат» здійснено обвалювання туш свиней, визначено забійні та м’ясні якості відгодівельного молодняку, а також фізико-хімічні показники м’яса та сала.
Опрацьовані дані експериментів опубліковані в статтях:
1. Оглобля В. В., Кравченко О.І., Повод М.Г. Відтворювальні якості свиноматок за різного варіанту розведення. Науково-інформаційний вісник біолого-технологічного факультету. Херсон: ХДАУ: ВЦ «Колос», 2020. С. 146–149.
2. Оглобля В. В., Повод М.Г. Відтворювальні якості свиноматок ірландського походження за чистопородного розведення та схрещування в умовах промислового комплексу. Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія «Тваринництво», 2020. №1 (40). С. 106–110.
3. Оглобля В. В., Повод М. Г., Цап С. В. Прояв комбінаційної здатності свиней ірландської селекції за промислового виробництва свинини в умовах степу України. Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія «Тваринництво», 2020. №4 (43). С. 58–64.