Навчальна практика «Загальна технологія харчових виробництв» у здобувачів вищої освіти 2 курсу спеціальності 181 Харчові технології (Екскурсія на дезпромстанцію)

13 червня 2023 року викладач кафедри Харчових технологій, канд. с.-г. наук, доцент Юхно В.М. та здобувачі вищої освіти 2-го курсу спеціальності 181 «Харчові технології» в рамках навчальної практики «Загальна технологія харчових виробництв» відвідали Полтава-Київський прикордонний інспекційний пункт ветеринарної медицини на дезпромстанції де провідний лікар ветеринарної медицини, в.о. завідувача відділу захисту, здоровʼя та благополуччя тварин Полтавської обласної лікарні ветеринарної медицини Манойло Віталій Васильович провів екскурсію та ознайомив здобувачів з повною технологічною схемою миття та дезінфекції різних вагонів в тому числі і для перевезення продуктів харчування, методами та засобами дезінфекції та знезараження використаної води після миття та дезінфекції вагонів.

 

Також, пан Віталій розповів студентам коротку історію дезопромивочної станції, організацію роботи, повідомив що за останній рік було підготовлено більше 50 вагонів різної категорії та продемонстрував роботу з «пушкою» яка використовується для дезінфекції вагонів аерозольним методом. 

  

Екскурсія, за оцінками здобувачів, була для них дуже пізнавальна і корисна.