17 липня 2023 року здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології в рамках проведення навчальних практик «Вступ до харчових технологій» (1 курс нормативної форми навчання) та «Загальна технологія харчових виробництв» (1 курс скороченого терміну навчання) разом з викладачами кафедри харчових технологій доцентами: Юхном В.М., Кайнаш А.П., Дубовою Г.Є., Хмельницькою Є.В. та Тендітником В.С. відвідали підприємство харчової промисловості наших стейкхолдерів та давніх друзів – ПрАТ «Фірма «Полтавпиво».
Нас радо зустрів начальник відділу маркетингу БЛІЩАВЕНКО Олег Олександрович, який коротко ознайомив студентів із історією підприємства, його потужністю на даний час, провів інструктаж з техніки безпеки та правил поводження у виробничих цехах.
Далі головний технолог підприємства БАБИЦЬКА Людмила Едуардівна провела екскурсію по всіх цехах і детально розповіла всі етапи технологічного процесу виробництва полтавського пива та безалкогольної продукції, ознайомила із асортиментом підприємства та особливостями у підготовці води, солоду у пивоварінні та виробництві безалкогольних напоїв із натуральними цукрами та їх замінниками. При цьому студенти відвідали варильний цех; відділення фільтрації пива та його дозрівання; цех асептичного розливу пива та безалкогольних напоїв; відділення підготовки посуду; склад готової продукції.
По завершенню екскурсії, Олег Олександрович презентував відвідувачам подарунки. Здобувачі були просто в захваті від екскурсії та відношенням працівників підприємства.