У науковому житті кафедри механічної та електричної інженерії ПДАУ відбулася непересічна подія – вийшла з друку монографія «Підвищення енергетичної і ресурсної ефективності процесів і апаратів кондуктивного жарення м’яса» загальним обсягом 15,9 друкованих аркушів. Вона є спільним результатом наукових досліджень колективу авторів з Полтавського державного аграрного університету, Полтавського університету економіки і торгівлі й Дніпровського національного університету ім. О. Гончара: д. т. н., проф. Скрипника В. О., к. т. н., доц. Молчанової Н. Ю., к. т. н., доц. Фарісєєва А. Г., інженера Тарасенка Д. С. під загальним керівництвом д. т. н., професора Скрипника В. О.
У роботі на основі аналізу за запропонованою методикою енергетичної і ресурсної ефективності процесів та апаратів жарення м’яса визначено можливі напрями їх підвищення. Наведено наукову концепцію, що полягає у створенні умов для інтенсифікації теплопереносу за допомогою використання різних фізичних і електрофізичних методів під час кондуктивного жарення м’яса – електричного струму в поєднанні зі стисненням, стиснення у функціонально замкненому об’ємі або у функціонально замкнених місткостях. У монографії також є і результати досліджень дослідно-експериментальних зразків апаратів, що підтверджують ефективність нового підходу.
Монографія призначена для науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрантів, наукових і практичних працівників галузі харчових виробництв.
Екземпляр монографії професор Скрипник В’ячеслав Олександрович передав до бібліотеки ПДАУ.