18 вересня 2020 року студенти спеціальності 181 Харчові технології разом із викладачами кафедри харчових технологій та керівниками практик провели обговорення питання проходження навчальних та виробничих практик. Основними питаннями сумісного засідання викладачів та студентів стало обговорення звітів та результатів практик.
При проходженні навчальної практики, яка відбувалась за дистанційними технологіями навчання, студентами було зазначено про переваги та недоліки системи дистанційного навчання. Студентка 3 курсу Бузуверя В. зазначила, що мету навчальної практики можна досягнути лише при умові систематичної праці над питаннями, які дають керівники практики.
Бази виробничих практики ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат», за словами студентів надали широку можливість спробувати свої професійні здібності на різних робочих місцях, за словами Данила Квітки, у ковбасному цеху найбільш необхідними є шприцювальники на лінії виробництва ковбас. Серед обговорених питань були умови проходження виробничої практики наступних підприємств: ТДВ «Червонозаводський хлібзавод» ТОВ «Лубенський молокозавод», ТОВ «Оржицький молокозавод», ПрАТ «Комбінат придніпровський» дочірнє підприємство Царичанський маслозавод, ПрАТ «Оболонь» та інші. Кожне підприємство за словами студентів надало умови для досягнення мети практики - набуття здобувачами вищої освіти компетентностей, необхідних для подальшої професійної діяльності та практичного досвіду. Усі студенти змогли виконати завдання виробничої практики як закріплення теоретичних знань та формування навичок прийняття самостійних рішень на певних ділянках роботи (або з конкретних питань) у виробничих умовах; освоєння сучасних технологій і виробничих процесів та збір необхідних матеріалу для написання звіту.
Викладачі кафедри довели до відома ЗВО основні ключові моменти Положення про доброчесність, зокрема питання, які стосувалися перевірки звітів з практики на плагіат.
Аналіз результатів практик прийнято вважати задовільним за умови подальшого розвитку плідної співпраці між керівниками практик від академії, підприємства та здобувачами вищої освіти. Позитивна атмосфера заходу довела набуття таких компетенцій як «Знання і розуміння предметної області та професійної діяльності», «Уміння розв’язувати поставлені задачі та приймати відповідні обґрунтовані рішення».
Обговорення результатів навчальної практики та питань академічної доброчесності
Обговорення результатів виробничої практики та питань з оформлення звітів