25 жовтня відбулася онлайн-презентація посібника Світлани Туль та Ірини Усик «Розвиток локальних ринків збуту та забезпечення продовольчої безпеки на місцевому та національному рівнях» у рамках
програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).
Метою посібника є розроблення плану дій підприємств під час воєнного стану для збільшення обсягів продажу власної продукції, а також надання для них рекомендацій щодо сучасних інструментів і
методів розширення та пошуку нових ринків збуту шляхом налагодження зв’язків із торговими мережами.
Серед учасників заходу були:
представники компаній з виробництва продовольчих товарів:
Тетяна Журавель, керуюча кондитерської мережі «Цукерня»;
Вікторія Подольська, власниця шоколадної майстерні «Aerodiziak» (м. Полтава);
Попова Галина, керівниця крафтової сімейної пекарні «Булочний крендель»;
представники ринків збуту:
Ірина Попова, експертка з регіонального розвитку,
Вікторія Кулакова, засновниця інтернет-платформи крафтової і локальної продукції українських товаровиробників «Це КРАФТ»;
Ольга Осадча, представниця ФГ «Еко-край»;
консультанти з питань упровадження систем безпечності харчових продуктів:
Ящик Віталій, співзасновник мережі мінікрафтової сироварні напівтвердих сирів ТОВ «Леляківське» (Пирятинський район)
Максим Венгровський, власник мережі магазинів «Віват Провинція»;
науковці у галузях економіки та маркетингу:
викладачі кафедри маркетингу доцентки Дядик Тетяна, Даниленко Вікторія, Калюжна Юлія, Боровик Тетяна.