Поєднання профорієнтаційної діяльності та дослідження харчової та енергетичної цінності добових пайків ЗСУ

Протягом останніх тижнів Полтавський державний аграрний університет гостинно приймає у себе школярів, студентів коледжів, та іншу учнівську молодь, яка виявляє особливу зацікавленість до навчання, майстер - класів, різноманітних вебінарів, тренінгів та конкурсів і в майбутньому мріє поповнити дружню студентську родину ПДАУ.

Нещодавно на кафедру харчових технологій в рамках вище зазначених заходів завітало 35 студентів ВСП «Фаховий коледж управління економіки і права». Студенти на чолі з директором коледжу Василем Карманенком та викладачами Тетяною Стегній і Наталією Косенчук мали змогу не лише ознайомитися з матеріальною базою кафедри, а й охоче долучилися до вивчення складу, визначення енергетичної та харчової цінності добових харчових пайків військовослужбовців ЗСУ різних виробників. Також всі присутні мали змогу досконально вивчити склад сухого пайка «вагнерівців»,  який потрапив на кафедрe харчових технології із зони бойових дій. Всі присутні мали змогу переконатися в тому на наскільки не продуманою і не практичною є упаковка пайка ворога у порівнянні із сухпайком ЗСУ від будь-якого виробника.

  

Сухий пайок для харчування військовослужбовців усіх видів військових формувань – це готові страви в м'якій вакуумній упаковці, за своїми характеристиками вони  кардинально відрізняються від традиційних, в яких консерви фасувалися в жерстяну тару. При цьому сучасні пайки  є кращими за смаком, користю, зручністю транспортування та споживання, а також мають вищу енергетичну цінність, що досить важливо для військових, які мають надзвичайно велике фізичне навантаження.

Зустріч зі студентами коледжу була цікавою та пізнавальною, пройшла в дружній та затишній атмосфері та закінчилась чаюванням.