День працівників харчової промисловості – це свято з давньою історією. Запроваджено воно було ще у 1966 році. В Україні це свято відзначають щорічно у третю неділю жовтня.
В ПДАА вже стало доброю традицією святкувати День харчовика в колі представників харчової промисловості. Не виключенням було і цьогорічне святкування.
В Полтавській державній аграрній академії проведена виставка – дегустація харчових продуктів в якій прийняли участь роботодавці, представники харчових підприємств. Здобувачі вищої освіти спеціальності Харчові технології, активно допомагали стейкхолдерам в організації заходу. На виставці була представлена продукція ПрАТ «Кременчузького міськмолокозаводу», ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат», ПАТ «Полтавський хлібзавод №3», Ковбасний цех ФОП Венгровський В.В., ТОВ «Оржицький молокозавод», ТОВ АПК «Докучаєвські чорноземи» та ін. Свято пройшло в дружній, затишній атмосфері і закінчилося святковим концертом.
Здобувачі вищої освіти мали змогу поспілкуватися з представниками переробних підприємств, отримати відповіді на всі питання, які стосувалися особливостей виробництва та рецептурного складу того чи іншого харчового продукту. Була нагода і обговорити особливості освітньо-професійної програми Харчові технології, порадитися щодо додаткових програмних результатів, дізнатися їхню точку зору. В цілому такі заходи є важливими і необхідними для всіх учасників освітнього процесу.