У четвер 20 квітня 2023 року на базі Державного підприємства «Дослідного господарства «Степне» Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України» відбувся виїзний практичний семінар.
У семінарі взяли участь здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня освітньо-професійної програми 015.37 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології), керівник дослідного господарства, кандидат сільськогосподарських наук Сокирко П. Г., заступник декана інженерно-технологічного факультету, к.т.н., доцент Келемеш А.О., к.т.н., доцент кафедри агроінженерії та автомобільного транспорту Бурлака О.А. та гарант освітньої програми к.пед.н., доцент Антонець А.В.
![](https://www.pdau.edu.ua/sites/default/files/node/11947/2.jpg)
![](https://www.pdau.edu.ua/sites/default/files/node/11947/3.jpg)
Директор дослідного господарства Сокирко Петро Григорович докладно розповів присутнім про історію розвитку господарства, про напрямки його діяльності, асортимент агропроудкції та окреслив шляхи та перспективи подальшого розвитку господарства.
![](https://www.pdau.edu.ua/sites/default/files/node/11947/4.jpg)
![](https://www.pdau.edu.ua/sites/default/files/node/11947/5.jpg)
Окремо Петро Григорович наголосив на використанні підприємством безпечних для ґрунту технологій аграрного виробництва та 100% натуральності ковбас, які виготовляються у власному цеху з переробки м’яса, що має новітнє та енергоощадне обладнання.
![](https://www.pdau.edu.ua/sites/default/files/node/11947/6.jpg)
![](https://www.pdau.edu.ua/sites/default/files/node/11947/7.jpg)
Наступна частина семінару проходила під керівництвом головного інженера ДГ «Степне» Білана В.Ю та його заступника Сокирка Д.Д. Під час зустрічі студенти були ґрунтовно ознайомлені з передовими напрямками діяльності підприємства, зокрема, з сучасними технологіями аграрного виробництва зернових культур,
![](https://www.pdau.edu.ua/sites/default/files/node/11947/8.jpg)
![](https://www.pdau.edu.ua/sites/default/files/node/11947/9.jpg)
Окрему увагу було приділено технологіям переробки сільськогосподарської продукції, ефективній організації роботи племінного заводу з розведення великої рогатої худоби та діяльністю сучасного цеху з виготовлення ковбас.
Дякуємо Сокирку Петру Григоровичу за всебічне сприяння та участь у проведенні виїзного практичного семінару!
![](https://www.pdau.edu.ua/sites/default/files/node/1194710.jpg)
![](https://www.pdau.edu.ua/sites/default/files/node/11947/11.jpg)
![](https://www.pdau.edu.ua/sites/default/files/node/11947/ostannya.jpg)