16 лютого 2023 року викладачі кафедри харчових технологій Ніна БУДНИК – завідувачка кафедри, Інна ТЮРІКОВА – професор кафедри, Алла КАЙНАШ, Галина ДУБОВА, Віктор ЮХНО, Євгенія ХМЕЛЬНИЦЬКА – доценти кафедри разом із здобувачами вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології взяли участь в Online-зустрічі «МАРКУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ» організованою PROFI CLUB. Спікер зустрічі Державний інспектор з питань безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, Державного аудитора системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), Внутрішнього аудитора системи НАССР – Ольга БРАНЧУК.
Пані Ольга розглянула багато питань щодо маркування харчових продуктів, а саме, як, де та які обовʼязкові елементи повинні зазначатися при маркуванні харчового продукту, особливості маркування харчових продуктів в умовах воєнного стану, відповідальність виробників та постачальників за порушення вимог маркування; процедура дій споживачів при виявленні незрозумілої інформації на етикетці харчового продукту; умови постачання імпортованих харчових продуктів і кормів в умовах воєнного стану тощо.
Актуальність питання маркування харчових продуктів підтверджена кількістю учасників заходу, у якому взяли участь більше 500 осіб. Адже в умовах сьогодення споживачі мають бути забезпечені повною інформацією щодо харчового продукту з метою можливості здійснювати свідомий вибір продуктів відповідно до потреб. Після закінчення виступу Ольга БРАНЧУК відповіла на нагальні питання в області маркування харчових продуктів, що були задані учасниками зустрічі.