Заключне заняття з дисипліни "Мікробіологія сировини і харчових продуктів"

Здобувачі вищої освіти 2-го курсу спеціальностей 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва та 181 Харчові технології на останньому занятті з «Мікробіології сировини і харчових продуктів» відпрацювали методи відбору та підготовки зразків молока та молочних продуктів, м’яса й м’ясопродуктів,  яєць, риби, меду для бактеріологічного дослідження.

Провели посів на підготовлені живильні середовища з метою виявлення загальної кількості мікроорганізмів (КМАФАнМ), умовно патогенних та патогенних мікроорганізмів в тому числі БГКП та роду Salmonella, анаеробних бактерій.

     

Приготували фіксовані препарати із досліджуваних зразків та зафарбували за Грамом з метою виявлення морфологічних особливостей мікроорганізмів.

Також відпрацювали методи підготовки посуду та живильних середовищ для мікробіологічних досліджень та шляхи знезараження відпрацьованого матеріалу.

Студенти із зацікавленістю проводили дослідження, результати заносили до робочих зошитів, з незрозумілих питань консультувалися із викладачем даної дисципліни - Юхном В.М.