ЗАСІДАННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ КАФЕДРИ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ НАУКОВОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ

28 квітня 2021 року на кафедрі харчових технологій відбулося онлайн-засідання круглого столу, в якому взяли участь 22 учасники: викладачі кафедри та 17 здобувачів вищої освіти різних курсів спеціальності 181 «Харчові технології».  Тема засідання круглого столу «Шлях впровадження та розвиток наукових розробок у промислових умовах» є актуальною для всіх студентів, що вже мають певні дослідницькі напрацювання та замислюються над їх подальшим упровадженням у промислових умовах. Основна мета проведення круглого столу – це визначення перспективності, практичної цінності, можливості подальшого розвитку та впровадження науково-дослідних робіт здобувачів вищої освіти, які найближчим часом виходять на етап апробації кваліфікаційних робіт дослідницького характеру.

 

У доповідях були висвітлені дослідження щодо застосування пакувального обладнання в м’ясній галузі, розроблення веганських котлет із бобових, удосконалення рецептури та технології м’ясних хлібів, застосування ферментованого часнику й екстрактів вітаміноподібних сполук із субпродуктів та описані кроки від лабораторних досліджень до пропозицій для виробництва у галузі харчових технологій. Студенти й викладачі брали активну участь в обговоренні, ставили питання та давали поради з практичного досвіду. Присутні відмітили високий рівень підготовки доповідей Іваненко М., Лебідь М., Рудської К., Зозулі К., Смірнової Д., які вже найближчим часом будуть захищати свої кваліфікаційні роботи.
У підсумку круглого столу всі погодились із висновком щодо важливості практичної підготовки під час виконання науково-дослідних робіт, перспектив їх упровадження у промислових умовах і можливостей подальшого використання.