26 листопада 2020 року відбулася зустріч студентів з техніком-консультантом Бутенко Олегом Васильовичем компанії Dairy Management System (DMS), що створена за підтримки уряду Канади для надання допомоги у напрямі розвитку молочних фермерських господарств відповідно до програми Проекту “Розвиток молочного бізнесу в Україні”.
Були підняті питання якості молока сировини для переробних підприємствах, наявні фальсифікації молока, високого вмісту бактеріального обсіменіння, використання швидких тестів на визначення антибіотиків, інгібуючих речовин в молоці, важливості визначення соматичних клітин та причин їх появи в молоці.
Велася активна дискусія стосовно способів очищення молока, та її результативності при проведенні подвірного збирання. Бутенко Олег Васильович навів цілу низку факторів, які негативно впливають на якість даного молока. Пан Олег відмітив від чого залежить високий вміст жиру та білка в молоці, чому знижується густина молока, як це впливає на кількість та якість отриманої продукції.
Також були обговорені і питання якості молока питного на різних молокопереробних підприємствах, всі присутні висловили свої пріоритети в торгових марках. Відмітили що на смак та інші органолептичні показники впливає якість вхідної сировини.