12 червня 2024 року у ПДАУ відбулося розширене засідання Групи сприяння академічній доброчесності в Університеті.

Головними питаннями порядку денного були перехід із платформи Unicheck на Turnitin (США), оцінка програми StrikePlagiarism та потреба внесення змін до локальних нормативних актів для підтримки цих нововведень. З цього приводу системний адміністратор програмного забезпечення Turnitin  Сергій Мазний розповів про  переваги, спектр можливостей   і ризики у процесі його реалізації. 
 
Директорка бібліотеки Наталія Кузьміна представила на розгляд спільноти оцінку програми StrikePlagiarism і окреслила її сумісність із наявними системами для забезпечення відповідності стандартам академічної доброчесності Університету. Очільниця Групи сприяння академічній доброчесності у ПДАУ, проректорка Олена Костенко наголосила на важливості внесення змін до чинної локальної нормативної бази для  надання якісних освітніх послуг у процесі підготовки висококваліфікованих фахівців, які б мали попит на ринку праці.
 
Усі учасники зібрання мали змогу отримати відповіді на запитання стосовно процедури перевірки академічних текстів на наявність текстових запозичень та прозорого втілення принципів і норм академічної доброчесності в Університеті.