14 грудня у ПДАА відбувся «круглий стіл»

Нещодавно Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на своїй офіційній сторінці презентувало проект Закону «Про орендне житло» для громадського обговорення.
14 грудня 2015 р. у Полтавській державній аграрній академії відбувся «круглий стіл» - обговорення зазначеного законопроекту.

У ході «круглого столу» була заслухана доповідь кандидата економічних наук, доцента кафедри економічної теорії та економічних досліджень Литвина О.Ю., який ознайомив присутніх із проектом Закону. В процесі обговорення виступили доцент кафедри економічної теорії та економічних досліджень Кончаковський Є. О., студенти Д. Балабуха, К. Борідка, Г. Моргун, В. Литвиненко, які зазначили, що світовий досвід підтверджує дієвість шляхів розв’язання проблеми забезпечення громадян житлом за допомогою механізму оренди житла. І, якщо у Німеччині частка орендного житла сягає 60 % загального житлового фонду, у Сполучених Штатах Америки та Великобританії близько 30 %, у Франції та Швейцарії -відповідно близько 40 та 70 %, то в Україні цивілізований ринок оренди житла відсутній.

Учасники зібрання погодилися з тим, що ухвалення Верховною Радою та реалізація цього Закону дозволить протягом стислого строку значно збільшити загальний обсяг житлового фонду України за рахунок дійсно доступного для більшості населення України сучасного орендного житла, сприятиме залученню інвестицій, насамперед іноземних, у вітчизняну економіку, активізації будівельної та супутніх галузей економіки.