80 локацій з молитовними сніданками об’єднали Україну

16 жовтня у різних куточках України відбулося 80 молитовних сніданків — символ єднання та прощення, подібно до того, який приготував Ісус Христос для своїх учнів. У Полтаві на молитовному сніданку зібралися освітяни, державні службовці, представники міської та обласної влади, духовенство різних конфесій (Православна церква України, греко-католицька та протестантські церкви) та військові капелани. Серед них були і представники наукової спільноти Полтавського державного аграрного університету.
 
Вітальні промови виголосили:
 
• Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук (онлайн),
• народні депутати України (онлайн),
• заступник міністра у справах ветеранів Фарзат Фарханов,
• представники Конгресу США (онлайн),
• перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко.
 
Фарзат Фарханов підкреслив, що ветерани є не лише символом стійкості та мужності, а й активними агентами змін у суспільстві. За його словами, понад 1200 ветеранських організацій в Україні вже створюють простори, де військові після повернення з фронту отримують підтримку та ресурси для інтеграції в цивільне життя. Організації активно співпрацюють з місцевими громадами, створюючи партнерства для підсилення соціальних ініціатив, а також допомагають з адаптацією тим, хто після війни шукає нове місце в суспільстві. Фарханов наголосив, що залучення ветеранів до активної участі у житті — це інструмент зміцнення національної свідомості та патріотизму.
 
Основні молитви були за Україну та український народ, Президента та уряд, захисників і захисниць, відновлення територій, поранених і хворих, біженців, Полтавську область, духовність і моральність, про перемогу, мир і повернення вкрадених земель.
 
Саме в цей важливий день Президент України виступив у Верховній Раді з представленням Плану Перемоги.
Цей сніданок став важливим кроком на шляху до єдності та перемоги, адже лише об’єднавшись, ми зможемо здолати всі виклики.