Академія вітала студентів-першокурсників!

2 вересня о 10 годині фанфари сповістили про початок свята – урочистого церемоніалу посвяти першокурсників академії у студенти.

На площі перед навчальним корпусом вишикувались під знаменами та штандартами факультетів святково одягнені, усміхнені та веселі студенти-першокурсники. За сценарієм студенти урочисто внесли Державний прапор, прапор міста Полтави та академії.

Клятву студента Полтавської державної аграрної академії  урочисто оголосив студент-першокурсник інженерно-технологічного факультету Кусов Артем. Його трьох разове клянемося, клянемося, клянемося завзято підхопили усі першокурсники набору 2013 року.

З вітальними словами та поздоровленнями з Днем знань до студентів звернулася ректор академії, професор Валентина Іванівна Аранчій. За встановленою академічною традицією вона вручила першокурсникам символічний студентський квиток і залікову книжку.

Також із словами привітань виступили:

  • Гетя Андрій Анатолійович - директор Департаменту ринків тваринництва з головною державною племінною інспекцією Міністерства аграрної політики та продовольства України;
  • Замикула Володимир Васильович - заступник голови обласної державної адміністрації;
  • Мамай Олександр Федорович – міський голова, випускник академії;
  • Корост Тетяна Михайлівна - голова Котелевської районної державної адміністрації, Герой України, випускниця агрономічного факультет.

Потім Валентина Іванівна Аранчій вручила першокурсникам символ достатку, символ праці хлібороба – духмяний коровай.

Студентство та всіх присутніх  зі святом вітав священик Спаської церкви отець Олександр.

 

Урочисте дійство закінчилося виконанням Гімну академії. У небо злетіли різнокольорові кульки. Вони понесли в небо голубе - щасливі й світлі мрії про студентське життя нове!

Вітаємо студентський та професорсько-викладацький колектив академії  з початком  нового навчального року! Бажаємо успіхів, натхнення та нових звершень!