Делегація ПДАУ відвідала Краківський сільськогосподарський університет імені Гуго Коллонтая

 

Делегація Полтавського державного аграрного університету у складі проректора з науково-педагогічної, наукової роботи доцента Олега Горба, проректора з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку професора Тамари Шаравари, професора кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін Анастасії Некряч, начальниці відділу міжнародних зв'язків Університету Тетяни Капіталової у рамках проєкту Еразмус+ напряму Жан Моне «Участь громадян та соціальний діалог як ключові фактори в розбудові сталих територіальних громад: успішні практики ЄС для України» за № 101085535 відвідала Краківський сільськогосподарський університет імені Гуго Коллонтая й уклали договір про співпрацю та домовились про спільну участь у проєктах Еразмус+, навчанні студентів за програмами паралельних і подвійних дипломів, залученні до проєктів українських голів територіальних громад, фермерів, аграріїв-практиків. 
 
Краківський сільськогосподарський університет імені Гуго Коллонтая — потужний науково-освітній центр, що входить у п'ятірку кращих університетів Польщі аграрного спрямування. У його складі 7 факультетів та Університетський центр ветеринарної медицини, що здійснюють різнопланову підготовку фахівців різного спрямування за 30 спеціальностями — від аграрного виробництва до економіки. Основою для високого рівня освіти та розвитку наукових кадрів є проведення інноваційних досліджень на регіональному, національному та глобальному рівнях. Університет активно підтримує створення команд і дослідницьких консорціумів за участю міжнародних науково-дослідних та економічних підрозділів. 
 
Враховуючи активну роботу знаного в Україні Навчально-виробничого підрозділу із селекції та насінництва ПДАУ, який працює над розробленням нових методів оптимізації селекційного процесу, а також багатьох схожих за змістом освітніх програм різних рівнів, було вирішено поглибити співпрацю між студентами й викладачами обох університетів. Гостей приймали керівниця відділу міжнародного співробітництва та обміну Домініка Данкевич і проректор з міжнародних зв'язків професор Анджей Сехман.
 
Обидві сторони задоволені результатами зустрічі, окреслили перспективні варіанти подальшої співпраці в рамках обговорених програм. Делегація ПДАУ подякувала польським колегам за змістовний робочий день. 
 
Зі свого боку хочемо зазначити, що цей тиждень видався особливо плідним у міжнародній співпраці для освітян нашого університету. Так тримати!