У Центрі міжнародної освіти в рамках вивчення курсу «Країнознавство» відбувся День української кухні. Спочатку викладачі розповіли іноземцям про різноманітність страв української кухні, про різні способи приготування, притаманні українським господиням. Рецепт українського борщу здивував іноземців, адже у його складі було понад 20 компонентів. Від теоретичних занять перейшли до практики. І у кухні гуртожитку під керівництвом кураторів Мікос І. М., Петренко Л. Ф., Токуєвої Н. В. іноземці приготували пісний борщ із квасолею, пшеничну кашу, овочевий салат зі сметаною та бутерброди із часничною намазкою. Були на столі і запашні пампушки з часником, і солоні огірки, і зелена цибуля.
Дуже сподобався український борщ громадянину Анголи Агостіньо Серджіо, який сказав, що у нього на батьківщині люблять страви із квасолею, що він радий навчитися готувати український борщ і має намір навчити цього свою маму. А марокканець Ід Хамау Аюб уподобав пшеничну кашу, яку готував і їв уперше. Він назвав її смачним українським «кускусом». Іноземцям було і цікаво, і весело, ну і, звичайно, смачно! Крім практичних навичок приготування українських страв іноземні громадяни поповнили свій лексичний запас та дізналися багато цікавого про українську кухню, кулінарні уподобання і традиції українців.
Долучення | Розмір |
---|---|
20190503120034.jpg | 1.17 МБ |
20190503120302.jpg | 1.09 МБ |