День відкритих дверей у ПДАУ

 
25 жовтня Полтавський державний аграрний університет гостинно відчинив свої двері для всіх охочих долучитися до великої родини ПДАУ. День відкритих дверей став яскравим святом для абітурієнтів, їхніх батьків і всіх, хто цікавиться сучасними перспективними спеціальностями.
 
Перед презентацією Університету майбутні вступники мали змогу зануритися в атмосферу університетського життя, ознайомитися з матеріально-технічною базою та лабораторіями, поспілкуватися з викладачами та студентами, відвідавши інтерактивні експозиції, які підготували
 
• навчально-науковий інститут економіки, управління, права та інформаційних технологій (ННІ ЕУПІТ),
• навчально-науковий інститут агротехнологій, селекції та екології (ННІ АСЕ),
• інженерно-технологічний факультет (ІТФ),
• факультет ветеринарної медицини (ФВМ),
• факультет обліку та фінансів (ФОФ),
• факультет технологій тваринництва та продовольства (ФТТП).
 
Кожен факультет і навчально-науковий інститут представив свої досягнення, демонструючи сучасне обладнання та наукові розробки. Відвідувачі були приємно вражені різноманітністю представлених експонатів: від власної випічки, сирів і ковбасних виробів до сучасних роботизованих систем, мобільних лабораторій, 3D-принтера та неймовірно милих кроликів.
 
Відкрила захід голова вченої ради професорка Валентина Аранчій, яка у своїй промові підкреслила важливість вибору професії та зазначила, що ПДАУ готує фахівців не лише для аграрного сектора, а й для інших сфер, необхідних для відродження нашої країни. Вона наголосила, що Університет – це не лише освітній заклад, а й кузня кадрів для майбутнього України.
 
Фахівчиня з профорієнтації відділу сприяння працевлаштуванню молоді та студентів Тамара Лахач ознайомила присутніх з унікальними можливостями, які відкриваються перед студентами ПДАУ,  розповіла про спеціальності та освітні програми, за якими в Університеті та відокремлених структурних підрозділах ПДАУ (коледжах) готують фахівців, про сучасну матеріально-технічну базу, наукові лабораторії, програми обміну та стажування за кордоном, а також про тісні зв’язки нашого університету з провідними аграрними підприємствами. 
 
Відповідальний секретар приймальної комісії Микола Вовк поділився досвідом тогорічної вступної кампанії та розповів про алгоритм вступу до ЗВО.
 
Відповідальна за тимчасовий екзаменаційний центр Наталія Сизоненко детально розповіла про особливості складання Національного мультипредметного тесту та допомогла майбутнім студентам розібратися у всіх його нюансах.
 
 А між виступами спікерів присутні насолоджувалися видовищними виступами юних талантів – учасників народного  ансамблю сучасної пісні «MAL-A-НIT» (керівниця Софія Курбацька),  аматорського колективу сучасного естрадного танцю «A.D.V.A.N.C.E.» (керівниця Олена Калиахметова), збірної Університету з гумору «СВІТЛО» та народного фольклорного ансамблю «Маланка» (керівниця — заслужений працівник культури України Юлія Глущенко). Їхні яскраві номери створили незабутню атмосферу свята.
 
День відкритих дверей у ПДАУ став доказом того, що наш університет – це місце, де кожен може знайти своє…