Друга Міжнародна Twinning-конференція: ПДАУ на шляху до повоєнного відновлення України

4–5 липня у Варшаві (Польща) проходила Друга Міжнародна Twinning-конференція «Роль університетів у повоєнній відбудові України», у якій взяли участь голова вченої ради Полтавського державного аграрного університету професор Валентина Аранчій і доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування ПДАУ Людмила Чіп.
 
Два роки поспіль представники британських та українських університетів збираються на Twinning-конференціях, щоб об'єднати зусилля для збереження та розвитку української освіти в умовах війни. Їх об'єднує спільна мета – зберегти цілісність української системи освіти та допомогти українським ЗВО стати стійкими до викликів повоєнного часу.
 
Унікальність Twinning полягає в індивідуалізованому підході до підтримки кожного українського університету. Британські партнери надають експертну допомогу та консультації, що відповідають потребам конкретного освітнього закладу. Це дає змогу забезпечити сталість освітнього процесу та зберегти якість знань, які здобувають українські студенти.
 
Під час другого дня конференції команда Twinning team звітувала про співпрацю з британською консалтинговою компанією Cormack Consultancy Group в умовах війни, а також про нові можливості для співпраці університетів України з університетами Великобританії.
 
Конференцію відкрив вітальним словом Prof. Wawrzyniec Konarski, PhD ректор Університету Вістула (Польща), де відбувався захід. Він підкреслив важливість підтримки українських університетів у цей складний час і висловив готовність Університету Вістула до співпраці.
 
До участі у заході було запрошено представників освіти України та Великобританії, які поділилися своїм баченням щодо майбутнього української освіти.
Заступник міністра України Михайло Вінницький виступив з доповіддю про систему вищої освіти в Україні та реформи, які проводяться.
 
З розширеним звітом про співпрацю виступив Чарльз Кормак, керівник британської консалтингової компанії Cormack Consultancy Group. Про плідну роботу в рамках співпраці розповіли представник сфери вищої освіти Великобританії Dame Sally Mapstone та британський консул Colm McGiven.
 
Представники українських університетів поділилися досвідом роботи із ЗВО Великобританії в умовах війни. Звітувалися:
 
• Сумський національний аграрний університет;
• Український католицький університет;
• Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця;
• Університет імені Альфреда Нобеля;
• Київський національний університет імені Тараса Шевченка;
• Запорізький національний університет;
• Кременчуцький університет ім. Михайла Остроградського;
• Ужгородський національний університет.
 
ПДАУ також мав змогу звітувати про міжнародну роботу з Лестерським університетом Великобританії. Доповідь представила доцент, к.е.н. доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування Людмила Чіп.
Важливою частиною конференції став обмін інформацією та контактами між представниками університетів, що посприяє подальшій міжнародній співпраці та реалізації спільних проєктів, спрямованих на відновлення та розвиток української освіти.
 
Друга Міжнародна Twinning-конференція стала платформою для об’єднання зусиль українських і британських університетів задля подолання викликів війни та побудови успішного майбутнього для української освіти.
Разом до перемоги!