Екскурсія здобувачів вищої освіти спеціальності 242 Туризм до Полтавського музею авіації і космонавтики

Продовжується музейно-екскурсійна програма здобувачів вищої освіти I курсу спеціальності 242 Туризм у рамках навчальної практики «Вступ до фаху». 05 липня студенти відвідали Полтавський музей авіації і космонавтики, у якому зібрані унікальні матеріали, присвячені найвидатнішим подіям в аерокосмічній науці й техніці в Україні і в світі, а також у життєвому шляху та творчій спадщині визначних діячів у галузях авіації та космонавтики.

Значне місце в експозиції відведено уродженцям Полтавщини та людям, діяльність яких, пов’язана з нашим краєм. Серед них: О.Д. Засядько, Г.Є. Котельников, Ю.В. Кондратюк (О.Г. Шаргей) та інші.

У шести експозиційних залах повноправно сусідять зразки, макети, моделі авіаційної, ракетної та космічної техніки і меморіальні розділи: фрагменти робочих кабінетів, особисті речі, фотографії, документи вчених, конструкторів, льотчиків, космонавтів. Загалом фондові колекції налічують майже 4 тис. експонатів, серед яких є предмети, що становлять значну історичну цінність.

 

Від імені учасників екскурсії висловлюємо щиру подяку адміністрації музею та екскурсоводу Володимиру за змістовно проведений час!