Ініціатива розрахована на успіх

      Ініціативу провести робочу зустріч зі студентами, які навчаються в академії з Новосанжарського району започаткували керівництво академії та очільники Новосанжарської районної  державної адміністрації. Керівники району в особі заступника голови районної державної адміністрації Солодовника Івана Олексійовича та начальника районного центру зайнятості Лариси Борисівни Палько  зустрілися зі 117 студентами, які представляли усі факультети. Із цієї кількості студентів 45 осіб навчаються на бюджетній основі та мають цільове направлення від конкретних сільгосппідприємств, інші за власний кошт.
      До повістки денної цієї зустрічі внесені питання:  про успіхи студентів, які представляють район, в навчанні та громадській діяльності; надання першого робочого місця випускникам та їх працевлаштування; профорієнтаційна робота в школах району.
      Заступник голови районної державної адміністрації І.О. Солодовник  розповів, що на розвиток соціальної галузі Новосанжарського району за минулий рік вклали 20 мільйонів гривень і, район обіцяє, що щороку у цю галузь вливання зростатимуть. Район також має потребу в фахівцях аграрного профілю і чекає випускників на роботу за фахом.
      Студенти ж говорили про те, що їх відлякує безземелля у селі. Випускник не може отримати ділянку навіть під город, про   будівництво будинку годі й говорити. В селі практично немає цивілізованого життя – ні роботи, ні розваг, кажуть студенти.
      Кращих студентів за відмінні успіхи в навчанні ректорат заохотив почесними грамотами. Їх вручили 15 найкращим. Окрім цього,відмінникам та тим студентам, які навчаються на  «відмінно» та « добре», а таких 53 особи,  вручили листа- подяку від ректора, в якому керівництво академії дякувало батькам студентів за виховання доньки чи сина.
      Практика співпраці буде обов’язково поширюватися на інші райони області - таке рішення прийняв ректорат академії.