Історичні корені та сучасні перспективи вирощування м'яти

26 липня науковці Полтавського державного аграрного університету взяли участь у науково-практичному круглому столі на тему «Традиції вирощування м’яти на Полтавщині: історія, наукові дослідження, видове та сортове різноманіття», який проходив у мальовничому дворику Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського. Цей захід об’єднав науковців, істориків, аграріїв і громадських діячів, які зацікавлені у збереженні та розвитку традиційного лікарського рослинництва в регіоні.
Організаторами заходу стали:
• Дослідна станція лікарських рослин Інституту агроекології і природокористування НААН України;
• Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського;
• Полтавське відділення Українського ботанічного товариства;
• Громадська спілка «Полтавське товариство сільського господарства».
На заході були присутні голова Полтавського відділення Українського ботанічного  товариства доцент ПДАУ Віктор Самородов і завідувач кафедри землеробства і агрохімії ім. В.І. Сазанова ПДАУ Сергій Поспєлов.
Активну участь у роботі круглого столу взяла професор кафедри механічної та електричної інженерії ПДАУ почесний член ГС «Полтавське товариство сільського господарства» Надія Опара.
Учасники круглого столу обговорили актуальні проблеми та перспективи розвитку лікарського рослинництва на Полтавщині. Особливу увагу було приділено питанням механізації в лікарському рослинництві, а також перспективам розвитку галузі завдяки сучасним технологіям.