Книга "Новий захід. Українська мрія": рецепт економічного дива і успішного розвитку країни

 

15 вересня книгу «Новий Захід. Українська мрія» науково-педагогічному колективу та студентам Полтавського державного аграрного університету представили її автор Ярослав Романчук і координатор проєкту Михайло Камчатний.
 
Зустріч із відомим письменником організував директор навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій Дмитро Дячков. Відкрила захід проректорка з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку ПДАУ Тамара Шаравара, яка наголосила на важливості вивчення досвіду розвинених західних країн для покращення  рівня економіки нашої держави. 
 
Книга вийшла у травні 2023 року. У ній міститься докладний план, як перетворити Україну на успішну країну, а звичайних українців зробити багатими та щасливими. 
Ярослав Романчук — автор 13 книг з економіки, зокрема про реформи, транзит від держплану до вільного ринку, та понад 6500 публікацій на економічну тематику в друкованих та електронних виданнях Білорусі, України, Польщі, США та інших країн. 
 
Системні пропозиції щодо трансформації економіки України від Ярослава Романчука ґрунтуються на аналізі основних моделей економічного зростання та практики реалізації реформ у країнах, що розвиваються. Автор книги розглядає результати таких реформ, успіхи та невдачі. Він першим провів ретельний аудит економічної політики України з початку 1990-х та визначив можливості й напрями економічного зростання країни. 
 
Ярослав Романчук розповів, що він аналізував теоретичні дефекти в економічних моделях і програмах міжнародних організацій, які пропонувалися таким перехідним країнам як Україна та незмінно призводили до провалу реформ.

Наприкінці виступу спікер зазначив, що перед Україною відкривається перспективне майбутнє, якого можна досягти, якщо використовувати поради й досвід, наведені у його книзі, тобто наслідувати західну модель свободи та економічного розвитку суспільства!