Конференція за результатами виробничої практики «Комплексна зі спеціальності»

23 березня 2023 року на базі кафедри обліку і оподаткування ПДАУ за результатами проходження виробничої практики «Комплексна зі спеціальності» відбулася конференція «Сучасний стан і перспективи вдосконалення практичної підготовки здобувачів вищої освіти ступеня бакалавра факультету обліку та фінансів», у якій взяли участь здобувачі вищої освіти за ОПП Облік і оподаткування спеціальності 071 Облік і оподаткування.

Із вітальним словом до присутніх звернулася завідувачка кафедри обліку і оподаткування к. е. н., професор Наталія Канцедал. Вона наголосила на важливості таких заходів для закріплення теоретичних знань і практичного досвіду здобувачами вищої освіти. Також Наталія Анатоліївна підкреслила важливість участі у роботі конференції стейкхолдерів, які активно співпрацюють із науково-педагогічним колективом і здобувачами вищої освіти.

Наталія МАСЛЯК головний бухгалтер ТОВ «Оржицький молокозавод» подякувала за запрошення взяти участь у заході та підкреслила важливість залучення практиків не тільки при проходження практик, а й до навчального процесу.

З доповідями про практичні аспекти фахових дисциплін у фінансовій роботі суб’єктів підприємництва виступили:

  • Бережна Дар’я «Інвентаризація готівки: організація та порядок проведення»;
  • Довгаль Альона «Організація внутрішнього аудиту розрахунків за виплатами працівникам»;
  • Канцедал Юрій («Операційна оренда за НП(С)БО 14: дайджест новацій 2023»);
  • Лимар Діана «Оптимізація розрахунків з бюджетом за податком на додану вартість»;
  • Павловська Тетяна «Особливості обліку логістичної діяльності».

Цікаві та змістовні доповіді викликали жваву дискусію, спонукали ставити цікаві запитання та висловлювати доречні коментарі.

Учасники конференції поділилися власними думками з цих питань і висловили пропозиції щодо вдосконалення якості практичної підготовки. До обговорення долучилися як науково-педагогічні працівники, так і здобувачі вищої освіти та стейкхолдери.

Координаторка практичної підготовки зі спеціальності Облік і оподаткування, доцент кафедри обліку і оподаткування к.е.н. доцент Тетяна Мокієнко підбила підсумки та узагальнила висловлені учасниками конференції пропозиції

Програма конференції

Збірник конференції