Національний банк України запросив студентів ПДАА у гості

Студенти Полтавської державної аграрної академії, з нагоди Всесвітнього дня заощаджень в України (31 жовтня 2013 року) та Всеукраїнського тижня фінансової грамотності (04-08 листопада 2013 року), були запрошені до Управління Національного банку України в Полтавській області для проведення екскурсії та освітніх заходів з питань заощаджень та інвестицій, надання інформації про основні фінансові продукти, за допомогою яких можна реалізувати свої плани.

Співробітники Національного банку розповідають про історію створення і досягнення монетного двору та демонструють інвестиційні монети.

В рамках реалізації Плану заходів з підвищення рівня фінансової грамотності населення на 2013 рік для студентів академії була проведена лекція працівниками Національного банку.

 

Головний бухгалтер Нац. банку Гордівська Любов Михайлівна розповідає про особливості складання консолідованої фінансової звітності установою за міжнародними стандартами фінансової звітності.

Начальник відділу готівкового обігу і касових операцій Лисенко Сергій Володимирович демонструє кількість банкнот національної валюти в обігу в державі з часу введення її в обіг – 1997 року.

 

Студенти академії задають питання доповідачам щодо діяльності та функціонування Національного банку.

 

Начальник центру інформатизації Лубяний Ігор Леонідович розповідає про види та функції платіжних карток, а також методи їх захисту при розрахунках та використанні у банкоматі.

Студенти отримали корисну інформацію та позитивні враження від участі у проведених Національним банком України заходах.