Навчальна практика з перекладу студентів 1 курсу спеціальності 035 Філологія

З 15.06.2020 по 17.07.2020 студенти ЗВО 1 курсу спеціальності 035 Філологія факультету обліку та фінансів Полтавської державної аграрної академії проходять навчальну практику з перекладу в дистанційному режимі.Метою навчальної практики є розвиток практичних умінь з усного та письмового перекладу та отримання досвіду перекладу.

Протягом навчальної практики студенти удосконалюють навички перекладу з англійської та німецької мов на українську та навпаки, працюють з інформаційними інтернет-джерелами, газетними статтями, аудіо- та відеоматеріалами, засвоюють нову лексику та опановують нові граматичні структури англійської та німецької мов.
За результатами дослідницької роботи здобувачі вищої освіти підготували індивідуальні проєкти-презентації англійською та українською мовами на тему «Полтавщина – духовна колиска України».

03 липня 2020 р. відбувся перший етап захисту індивідуальних проєктів англійською мовою. Філологи представили історію Полтави, найвизначніші архітектурні пам’ятки і музеї Полтавщини, дослідили природні ресурси Полтавського краю, зосередили увагу на провідних закладах вищої освіти Полтавщини.

Значна частина навчального часу студентів була скерована на підготовку двомовних путівників по Полтаві, музеям Полтави та Полтавщини.
На окрему увагу заслуговує двомовний путівник (англійською та українською) про рідну академію, підготований Шевченко Дариною.

 

Культурологічна спрямованість навчальної практики з перекладу сприяє формуванню у студентів здатності вільно, гнучко й ефективно використовувати іноземні мови в усній та письмовій формах для розв’язання найрізноманітніших комунікативних завдань.
У рамках практики відбуваються щотижневі онлайн-зустрічі студентів з професійними перекладачами, представниками стейкхолдерів та роботодавців, які дають змогу майбутнім філологам отримати інформацію про особливості перекладацької діяльності та обговорити професійні питання.

Аудиторія: 

Діяльність: