Навчально-практичний семінар «Шкільне садівництво та городництво»

24 травня 2024 року на базі Полтавського державного аграрного університету відбувся Навчально-практичний семінар «Шкільне садівництво та городництво»: кроки до екологічного та здорового майбутнього .

Захід організовано в рамках україно-швейцарського поєкту «Діємо для здоров’я» за підтримки Міністерства освіти і науки

Метою семінару стало сприяння екологічному вихованню учасників освітнього процесу, ознайомлення з можливостями та перевагами шкільного садівництва (городництва), а також стимулювання до створення власних шкільних садів.
Під час семінару учасники мали можливість:
• дізнатися про реалізацію Концепції «Зелена Школа» у партнерських закладах освіти українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я» Полтавської області у ІІ фазі Проєкту у співпраці з Полтавським державним аграрним університетом;
• отримати практичні знання з облаштування шкільного саду (городу);
• взяти участь у майстер-класі «Мікрозелень – корисний та смачний суперфуд. Особливості вирощування»;
• прогулятися територією ПДАУ та ознайомитися з її навчально-матеріальною базою.
Майстер-клас «Мікрозелень – корисний та смачний суперфуд. Особливості вирощування» провела Світлана Юрченко, кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри «Селекції, насінництва і генетики». Учасники майстер-класу дізналися про користь мікрозелені, особливості її вирощування та отримали практичні поради щодо облаштування міні-теплиці на підвіконні.

   

Прогулянка територією ПДАУ стала чудовою можливістю для учасників семінару ознайомитися з мальовничою природою університету, його навчальними корпусами, спортивними комплексами та науково-дослідними лабораторіями.


Обласний навчально-практичний семінар «Шкільне садівництво та городництво» став цінним досвідом для його учасників. Вони отримали не лише нові знання та практичні навички, але й заряд натхнення для реалізації власних проектів з облаштування шкільних садів та городів.