Обговорення важливості запобігання самогубствам

10 вересня щорічно, починаючи з 2003 року,  відзначається Всесвітній день запобігання суїцидам (World Suicide Prevention Day) з метою сприяння діяльності щодо запобігання самогубствам у всьому світі.

Відверта розмова зі здобувачами вищої освіти з цього приводу не лише сприяє підвищенню обізнаності молоді про проблеми психічного здоров'я, але й зменшує стигму навколо психічних розладів, що може заважати звертатися по допомогу, коли це вкрай потрібно.

У цей день заступниця декана із виховної роботи інженерно-технологічного факультету ПДАУ Наталія ПРІЛЄПО та першокурсники обговорили основні факти та міфи, пов’язані із самогубствами, важливість правильного розпізнавання і вираження своїх емоцій, підтримку психічного здоров'я та чуйність і такт, що є важливими складниками таких розмов.

Відзначення Дня запобігання самогубствам допомагає спонукати людей до самопомочі та підтримки своїх близьких, зокрема в ситуаціях, коли потрібно виявити розуміння та турботу.

Загальна мета Дня запобігання самогубствам — це створення культури підтримки й розуміння, яка дасть змогу кожному почуватись у безпеці та знати, що є куди звернутися по допомогу в будь-який час.

Аудиторія: 

Діяльність: