Онлайн-семінарі «Розвиток кадрового потенціалу територіальних громад Полтавської області»

Вікно можливостей: розвиток відносин Полтавського державного аграрного університету з Агенцією регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції» та Сенчанською сільською радою

16 лютого 2022 року кафедра економіки та міжнародних економічних відносин Полтавського державного аграрного університету взяла участь в онлайн-семінарі «Розвиток кадрового потенціалу територіальних громад Полтавської області» за підтримки Програми USAID.

Захід був організований за участі регіонального координатора у Полтавській області Програми USAID з аграрного та сільського розвитку Владислава Гуленка, начальника відділу економічного розвитку та інвестицій Сенчанської сільської ради Ярослава Кірзенка, директора Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції» Віти Клименко та заступника директора, експерта з регіонального розвитку Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції» Світлани Туль.
Метою онлайн-семінару було формування кадрового резерву для органів місцевого самоврядування Сенчанської сільської територіальної громади із випускників і здобувачів вищої освіти за спеціальністями 292 Міжнародні економічні відносини та 051 Економіка.
Гарант освітньо-професійної програми зі спеціальності професорка кафедри економіки та міжнародних економічних відносин Ольга Шкурупій презентувала освітню програму «Міжнародні економічні відносини» й окреслила перспективи співпраці із Сенчанською сільською радою.
Голова науково-методичної ради зі спеціальності Економіка доцентка кафедри Ольга Дивнич відзначила компетенції, якими володіють здобувачі вищої освіти спеціальності 051 Економіка, та наголосила на необхідності розширення практикоорієнтованого навчання.
Про особливості організації освітнього процесу та виробничої практики в Полтавському державному аграрному університеті розповіли Алла Світлична, директорка навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій, та Ірина Загребельна, заступниця директора навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій.
Загалом у заході взяло участь 33 особи. Науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти ПДАУ виявили зацікавленість в організації та проведенні спільних заходів із відділом економічного розвитку та інвестицій Сенчанської сільської ради. Особливий інтерес викликала практика реалізації Сенчанською сільською радою проєктів міжнародної технічної допомоги. Нині територіальна громада є учасницею Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) та Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).
Проведений захід став результатом плідної співпраці Полтавського державного аграрного університету з Агенцією регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції» та започаткував партнерські відносини між закладом вищої освіти і Сенчанською сільською радою, відкрив нові можливості міжнародної грантової діяльності для науково-педагогічних працівників і здобувачів вищої освіти.