ПДАУ долучився до відкриття молодіжного хабу в Полтаві

20 травня відбулося відкриття молодіжного хабу в місті Полтава. Створення цього цілком інклюзивного простору стало можливим завдяки плідній співпраці ЮНІСЕФ, іноземних донорів, зокрема Посольства Японії в Україні, громадських організацій, обласної державної адміністрації та обласного молодіжного центру. Завдяки їхній згуртованій роботі та фінансовій підтримці хаб перетворився на сучасний і комфортний простір для дозвілля, неформального навчання та надання широкого спектра послуг для молоді.
 
Під час заходу команда «Пролісок», яку очолює голова Молодіжної ради Полтавської міської територіальної громади Валентина Педоряка, презентувала свій інноваційний проєкт «Студентський простір», що було створено в межах програми UPSHIFT, яку в Полтавській області реалізує ГО «Нова Полтава» за підтримки ЮНІСЕФ і Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW. Валентина також представила роботу Молодіжної ради Полтавської міської територіальної громади.
 
Голова Молодіжної ради Полтавської обласної ради, аспірант ПДАУ Дмитро Томенко презентував результати дослідження щодо потреб молоді у Полтавській області у 2023 році. Ці дані допоможуть ліпше їх зрозуміти та спрямувати роботу хабу в найактуальніше русло.
 
Відповідальним за координацію роботи з будівництва хабу був магістрант ПДАУ Микола Бутко, керівник напряму розвитку молодіжної інфраструктури проєкту «Посилення можливостей молоді як агентів змін, розвиток життєвих навичок серед підлітків та підтримка участі молоді в Полтавській та Сумській областях», що реалізовує ГО «Нова Полтава» за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Японії.
 
Відкриття молодіжного хабу – це лише початок нового шляху, адже попереду у команди хабу багато роботи, бо потрібно наповнити цей простір подіями, тренінгами та іншими корисними й цікавими для молоді заходами.
 
Хаб став не лише розширенням послуг Обласного молодіжного центру, але й потужним майданчиком для розвитку молодіжних ініціатив. Тут з’явилася медіастудія, обладнана сучасною технікою для створення аудіо- та відеоконтенту, наприклад, подкастів. Це дає змогу реалізувати свої творчі задуми та донести свої ідеї до широкої авдиторії.
 
Регіональне представництво U-REPORT U-Point, що також розмістилося в хабі, продовжує збирати навколо себе проактивну молодь і проводити опитування з важливих для неї тем. Це дає змогу молоді бути почутою та впливати на прийняття рішень, які стосуються її  життя.
 
У  цьому заході взяли участь і представники Полтавського державного аграрного університету:  проректорка з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку Тамара Шаравара, начальниця відділу маркетингу Інна Сенько, голова студентського Сенату Денис Кавтаскін і багато активних студентів. Ця подія стала важливою не лише для міста, але й для всієї області, адже хаб має стати ефективним майданчиком для розвитку та самореалізації юнацтва.