ПДАУ на шляху до інтеграції у світовий освітній простір!

Другий рік поспіль триває реалізація проєкту Еразмус+ напряму Жана Моне «Участь громадян та соціальний діалог як ключові фактори в розбудові сталих територіальних громад: успішні практики ЄС для України» № 101085535 — SuTCom — ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH.
 
Зокрема, у проєкті передбачено візит науковців Полтавського державного аграрного університету до Республіки Польща, укладення двосторонніх угод між ПДАУ та науковими й освітніми установами Республіки Польща, а також сприяння обміну досвідом між українськими та польськими громадами.
 
У перший день візиту, 13 червня, проректор з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку ПДАУ Тамара Шаравара відвідала місто Перемишль, щоб укласти угоду між нашим університетом і Південно-Східним науковим інститутом.
 
Директор Перемишльського інституту професор, доктор габілітований Станіслав Стемпєнь поставив підпис під угодою, у якій передбачено:
 
• стажування викладачів кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін ПДАУ в Перемишльському інституті, для яких це унікальна можливість удосконалити свої знання та навички, обмінятися досвідом із польськими колегами й налагодити наукові зв’язки;
• проведення спільних наукових конференцій і круглих столів з актуальних питань історії та культури України й Польщі, які сприятимуть обміну знаннями та ідеями, а також популяризації української історії на міжнародній арені та увічненню спільної історичної пам’яті.
Польські вчені передали до бібліотеки ПДАУ колекцію книг авторства польських науковців, що стане цінним доповненням до її фондів і дасть змогу студентам і викладачам нашого університету ознайомитися з новітніми дослідженнями з історії України та Польщі.
Дякуємо за теплий прийом директору Південно-Східного наукового інституту пану Станіславу Стемпєню! Впевнені, що співпраця з цим інститутом стане потужним стимулом для розвитку наукової та освітньої діяльності ПДАУ.