ПДАУ та ПрАТ «Миргородський завод мінеральних вод» підписали договір про співпрацю

13 червня 2024 року до Полтавського державного аграрного університету завітав Генеральний директор ПрАТ «Миргородський завод мінеральних вод» Костянтин Кряжев, щоб підписати договір про співробітництво, що знаменує початок плідної співпраці, яка відкриває нові можливості як для Університету, так і для підприємства.
 
Ректор ПДАУ Олександр Галич підкреслив важливість цього співробітництва з провідним виробником мінеральної води в Україні. Університет прагне готувати фахівців, які відповідають потребам роботодавців. Співпраця з ПрАТ «Миргородський завод мінеральних вод» надасть нашим студентам спеціальностей 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, 162 Біотехнології та біоінженерія та 181 Харчові технології унікальні можливості для здобуття практичного досвіду на одному з найсучасніших підприємств країни та перспективу подальшого працевлаштування.
 
Костянтин Кряжев відзначив, що ПрАТ «Миргородський завод мінеральних вод» зацікавлене у співпраці з талановитими студентами та випускниками ПДАУ, які готові до постійного навчання та самовдосконалення.
Під час підписання договору обговорили спільні дослідження та наукові проєкти, залучення студентів і науковців до досліджень у сфері видобування та очищення мінеральної води, впровадження новітніх технологій та інновацій у виробничі процеси заводу.
 
Студенти ПДАУ матимуть змогу ознайомитися з процесом добування мінеральної води: від родовищ до новітніх технологій, вивчати процеси очищення води та технології виробництва мінеральної води з використанням безреагентних методів, набути практичні навички роботи на підприємстві, що впроваджує у виробництво європейські норми та стандарти якості.
Підприємці також виявили зацікавленість до підготовки студентів, здатних забезпечити впровадження європейських стандартів і вивести виробництво на якісно новий рівень, та підвищення кваліфікації співробітників заводу завдяки спільним навчальним програмам із ПДАУ.
 
ПрАТ «Миргородський завод мінеральних вод» активно впроваджує європейські норми та стандарти, що потребує висококваліфікованих фахівців, тому співпраця з ПДАУ допоможе успішному втіленню цих стандартів у виробництво та забезпечить високий рівень якості продукції, відкриє нові перспективи для студентів ПДАУ, які зможуть здобути практичні знання та навички, необхідні для роботи в сучасних виробничих умовах, і сприятиме підвищенню конкурентоспроможності підприємства на ринку.