ПДАУ та YEDNIST’ GROUP: нові можливості для аграрної освіти

5 червня 2024 року ректор Полтавського державного аграрного університету Олександр Галич відвідав офіс компанії YEDNIST' GROUP, щоб документально засвідчити домовленості про співпрацю. 
 
Перший документ — меморандум про співпрацю між ПДАУ та ТОВ «УКРАЇНСЬКЕ ЗЕРНО», яке входить до родини YEDNIST' GROUP. У меморандумі передбачено: 
• спільне проведення заходів (конференцій, круглих столів, семінарів, консультацій, виставок, практик тощо); 
• планування і реалізацію спільних проєктів; 
• реалізацію науково-дослідних проєктів і розробок; 
• обмін досвідом у сфері агропромислової діяльності; 
• розроблення та впровадження екологічно чистих технологій і методів ведення сільського господарства. 
 
Другий документ — договір про надання благодійної допомоги з поточного ремонту віварію ПДАУ, завдяки якому буде поліпшено умови утримання тварин і розвинуто навчальні бази аграріїв (ветеринарів), які є важливими для майбутнього галузі. 
Віварій — це приміщення для утримання та розведення лабораторних тварин для виконання різних досліджень. Студенти мають змогу не лише вивчати теорію, але й здобувати практичні навички догляду за тваринами. Тут можна побачити різні види свійських тварин, зокрема кроликів, павичів, лебедів, курей, гусей, фазанів, цесарок, кіз, овець, поні та інших. 
 
YEDNIST’ GROUP — це лідер на ринку кормовиробництва України. Понад 30 років компанія забезпечує комплексними рішеннями у сфері годівлі, ветеринарного захисту та біобезпеки широке коло клієнтів — від великих промислових тваринницьких комплексів і племінних господарств до невеликих домашніх ферм і крафтових виробників продукції тваринництва. CEO компанії Сергій Бакум — випускник нашого університету. YEDNIST' GROUP — це його перше і єдине місце роботи, де він пройшов кар’єрними сходами від рядового працівника до найвищої керівної посади. Уміло застосовуючи здобуті знання та навички, Сергій Бакум вивів компанію на першу сходинку в галузі кормовиробництва. Також він не забуває свою альма-матер і активно співпрацює з ПДАУ та допомагає освітньому закладу. (https://www.facebook.com/PDAU1920/videos/809520300214970/
 
Компанія YEDNIST' GROUP є надійним партнером Полтавського аграрного університету протягом багатьох років, надаючи бази практик для його студентів. Також чимало випускників ПДАУ працюють у цій компанії, роблячи значний внесок у розвиток аграрного сектора України.  (https://www.facebook.com/PDAU1920/posts/pfbid0YnJpbFH5VtsxXsXumvyCR1Azbs...
 
Співпраця Полтавського державного аграрного університету з YEDNIST’ GROUP є прикладом плідної взаємодії між освітнім закладом і бізнесом. Ця співпраця буде сприяти розвитку аграрної науки та освіти в Україні, а також упровадженню інноваційних технологій у виробництво.