ПДАУ уклав меморандум про співпрацю з міжнародною організацією The Supreme Master Ching Hai International Association

28 травня 2024 року відбулася зустріч керівництва Полтавського державного аграрного університету на чолі з Олександром Галичем із представником міжнародної організації The Supreme Master Ching Hai International Association (SMCHH)  Mr. Huo Zhu  із США та директором Фонду національного розвитку Олександром Кулаковим.

 
Під час зустрічі було підписано меморандум про співпрацю, який знаменує собою початок нового етапу плідної взаємодії між Університетом і цією благодійною організацією. У меморандумі чітко окреслено головні напрями, за якими ПДАУ та SMCHH спільно реалізовуватимуть гуманітарні та освітні проєкти на базі Університету, та заходи щодо їх втілення, такі як:
• організація та проведення семінарів, лекцій і майстер-класів для студентів спеціальностей Харчові технології і Готельно-ресторанна справа, що сприятимуть не лише поглибленому вивченню фахових дисциплін, але й особистісному розвитку студентів і розширенню їхнього світогляду;
• налагодження співпраці Університету із закордонними ЗВО, що дасть змогу студентам і викладачам ПДАУ брати участь у міжнародних обмінних програмах, стажуваннях, наукових дослідженнях, а також ознайомитися з ліпшими практиками зарубіжних освітніх інституцій;
• підтримка внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території Університету. 
 
Варто зазначити, що SMCHH має багатий досвід реалізації гуманітарних проєктів у прифронтових регіонах України, тому співпраця з нею стане неоціненною допомогою для людей, які постраждали від війни.  Організація вже успішно реалізувала низку важливих гуманітарних проєктів у різних регіонах України, а також активно провадить спільну освітню діяльність з університетами Волині, Львівщини та Київщини. Крім того, SMCHH відкрила перше в Україні веган-кафе Loving Hut, яке вже понад рік надає допомогу військовим, переселенцям та іншим соціально вразливим верствам населення.
 
Підписання меморандуму про співпрацю з SMCHH – це  значний крок уперед для ПДАУ та відкриває нові можливості для розвитку освітньої та наукової діяльності,  надання допомоги людям, які потребують підтримки.