Підтримка сталого розвитку громад: європейські практики та досвід в рамках Erasmus+

У рамках проєкту Erasmus+ напряму Жана Моне «Участь громадян та соціальний діалог як ключові фактори в розбудові сталих територіальних громад: успішні практики ЄС для України» (№ 101085535 — SuTCom — ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH) делегація Полтавського державного аграрного університету відвідала польське місто Щецин.

Делегацію зустрічав пан Томаш Ковалік, головний спеціаліст з польсько-української співпраці неурядової організації «Конвент Самоврядної Співпраці Польща – Україна». У ході візиту відбулися зустрічі з заступником президента міста Щецина Лукашем Кадлубовським, директоркою Офісу громадянського діалогу мерії Щецина Магдаленою Блащик та начальницею відділу співпраці з громадськими організаціями Йоанною Габіновською.

Під час зустрічей українська делегація детально ознайомилася з моделями співпраці між місцевою владою та неурядовими організаціями в Щецині. Особливу увагу було приділено питанням фінансування та звітності громадських проєктів. Польські колеги наголосили на важливості залучення мешканців громад до участі в таких проєктах, оскільки це є одним із ключових факторів підвищення якості життя в містах.

Отриманий досвід буде використаний для розробки ефективних механізмів залучення громадян до процесу розвитку територіальних громад в Україні. Це є важливим кроком на шляху до забезпечення сталого розвитку українських регіонів.

 #ErasmusPlus #ErasmusUA #ErasmusDays2024@NEOinUkraine