Підвищення кваліфікації для фахівців з якості зерна – розширюємо горизонти

З 22 липня по 26 липня 2024 року працівники відділу із забезпечення освіти дорослих та інноваційного розвитку навчально-наукового центру інформаційно-комунікаційних освітніх технологій та освіти дорослих Полтавського державного аграрного університету організували курси підвищення кваліфікації для фахівців з якості зерна.
Приємно відзначити, що до нашого освітнього закладу з приводу навчання своїх фахівців звертаються керівники підприємств не лише Полтавської області. Цього разу завітали представники Липоводолинського комбікормового заводу , що на Сумщині, та Приватного підприємства «АРКАС» із Запоріжжя.
Заняття проходили в лабораторії якості зерна ім. Г. П. Жемели навчально-наукового інституту агротехнологій, селекції та екології ПДАУ під керівництвом кандидата сільськогосподарських наук, доцента Ольги Валеріївни Бараболі.
Якість зерна завжди важлива як при зберіганні, так і в процесі переробки його на комбікорм. Слухачі курсів із захопленням опановували методики визначення якості зерна, зокрема ретельно визначали кількість і якість клейковини та активність альфа-амілази (число падіння).
У рамках програми підвищення кваліфікації слухачі відвідали лабораторію Диканського комбікормового заводу – стейкхолдера Університету, де мали змогу ознайомитися з новим обладнанням, поспілкуватися з працівниками та обмінятися практичним досвідом.
Крім того, слухачі мали нагоду ознайомитися з історією Університету в Народному музеї історії ПДАУ, також вони відвідали історичні пам’ятки культури Полтавщини.
Здобувши потрібні для роботи знання та позитивні враження від перебування в нашому закладі вищої освіти, слухачі залишили свої відзиви у журналі відгуків.
Дякуємо керівникам Липоводолинського комбікормового заводу та ПП «АРКАС» за таких допитливих слухачів.
Охочим підвищити кваліфікацію з цієї тематики за детальною інформацією можна звертатися у 
відділ із забезпечення освіти дорослих та інноваційного розвитку за телефоном 0661785825.

 

Діяльність: