Представники ПДАУ взяли участь в українсько-американському круглому столі з питань публічних студій

12 липня голова студентського Сенату Полтавського державного аграрного університету Денис Кавтаскін і помічник ректора Микола Бутко відвідали місто Київ, щоб взяти участь в українсько-американському круглому столі «Публічні студії в Україні як інструмент розвитку демократії та повоєнної відбудови». Захід, який відбувся за підтримки Посольства США в Україні, проходив у Маріупольському державному університеті у змішаному форматі –  очно та дистанційно.
 
До круглого столу долучились  американські та українські освітні експерти, науковці, викладачі та студенти, які цікавляться проблематикою розбудови публічних студій в українських університетах, зокрема з використанням американського академічного досвіду.
 
Денис Кавтаскін і Микола Бутко взяли участь у студентській панельній дискусії «Студентське самоврядування як практика публічності та освітні програми з публічних студій», під час якої вони поділилися досвідом роботи студентського самоврядування в ПДАУ, а також обговорили можливості вдосконалення освітніх програм з публічних студій з урахуванням потреб і викликів сучасного українського суспільства.
 
Протягом дня також відбулися інші панельні дискусії та презентації:
• презентація магістерських освітньо-професійних програм з публічних студій у Маріупольському державному університеті;
• американсько-українська дискусійна панель щодо розбудови публічних студій в українських університетах.
 
Круглий стіл став майданчиком для плідної дискусії про актуальні виклики й перспективи розвитку публічних студій в Україні, зокрема в контексті повоєнної відбудови країни. Учасники заходу обмінялися досвідом,   ліпшими практиками, окреслили шляхи співпраці та налагодили нові зв'язки.