Продовжуємо вивчати міжнародний досвід

25 червня 2024 року заступниця декана інженерно-технологічного факультету з виховної роботи Наталія Прілєпо взяла участь у черговому семінарі ЮНЕСКО «Digital tools for school-based health and well-being education» щодо висвітлення актуальних питань глобального здоров’я та освіти.

Це другий вебінар, на якому педагоги, промоутери здорового способу життя, медичні працівники й інші зацікавлені учасники змогли дізнатися про особливості застосування цифрових інструментів, які впливають на те, як здійснюється навчання підлітків щодо питань здоров’я, зокрема й репродуктивного. Саме до питань сексуального та репродуктивного здоров’я і дотичних особистих прав молоді в різних частинах світу було привернуто особливу увагу.

Спікери проєкту AMAZE, регіонального офісу ЮНЕСКО в Бангкоку та Інституту інформаційних технологій в освіті ЮНЕСКО говорили про різноманітність цифрових інструментів і рішень для неформального навчання здорового способу життя, особливо сексуального, у закладах освіти, про їх переваги та обмеження. Звернули увагу й на силу анімації, що використовується для підтримки формальної та неформальної освіти у питаннях підвищення тематичної обізнаності серед підлітків і молоді.

Особливу цікавість викликала доповідь Дарсі Вівер, помічниці директора AMAZE International в Advocates for Youth, яка має великий досвід технічної допомоги, реалізації проєктів і глобального масштабування ініціатив у сфері сексуального та репродуктивного здоров’я, тісно співпрацює з провідними неурядовими організаціями та агентствами ООН для адаптації та поширення матеріалів AMAZE у міжнародному масштабі. Зокрема, вона розповіла про ініціативний проєкт #stop_sexтинг в Україні, який присвячено створенню та підтримці інформаційно-освітньої кампанії із захисту дітей від сексуального насилля в інтернеті.

Аудиторія: 

Діяльність: