Співпраця між ПДАУ та Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

27 червня 2024 року відбулась важлива подія для Полтавського державного аграрного університету. Ректор ПДАУ Олександр Галич разом з головою вченої ради Валентиною Аранчій здійснили візит до офісу Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, щоб зустрітися Керівником Секретаріату Іваном Вервейком. До зустрічі також долучився представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Полтавській області Владислав Носенко.
 
Метою зустрічі стало підписання меморандуму про співпрацю та об’єднання зусиль сторін у захисті прав та свобод громадян. Сторони домовилися про координацію зусиль у сфері захисту прав та свобод громадян, розробку та впровадження науково обґрунтованих просвітницьких і навчальних програм, організацію спільних заходів, спрямованих на підвищення обізнаності громадян про свої права та механізми їх захисту, проведення спільних досліджень, розробку методичних рекомендацій та сприяння обміну досвідом у цій галузі.
 
У ході зустрічі представники ПДАУ окреслили широке коло наукових та освітніх напрямків, в рамках яких формується й реалізується соціальна політика Університету.
 
Ректор Університету Олександр Галич підкреслив важливість співпраці між інституціями, що підписали договір, оскільки вона сприятиме об'єднанню зусиль для захисту прав і свобод студентів, викладачів і співробітників ПДАУ, а також формуванню культури поваги до прав людини в українському суспільстві.
 
Керівник Секретаріату Іван Вервейко зазначив, що Полтавський державний аграрний університет завжди відзначався міцними традиціями та високим рівнем освіти випускників. У Секретаріаті цінують активну позицію ПДАУ у сфері захисту прав людини та переконані, що співпраця з ним буде плідною та корисною для обох сторін.