Співпраця ПДАУ з ТОВ «БІМБУД»: крок до інновацій у сільськогосподарському будівництві

Сьогодні було укладено договір про співробітництво між Полтавським державним аграрним університетом і  Товариством з обмеженою відповідальністю «БІМБУД», який підписали  ректор Університету Олександр Анатолійович Галич і директорка  товариства Анастасія Володимирівна Нижник.
 
При підписанні договору також були присутні доктор технічних наук, старший науковий співробітник Олександр Васильович Нижник, завідувач кафедри будівництва та професійної освіти  Сергій Валерійович Яхін, заступник декана з наукової роботи інженерно-технологічного факультету Олександр Васильович Петраш, заступник декана з навчальної роботи інженерно-технологічного факультету Руслан Васильович Петраш, голова ради з якості вищої освіти спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія Володимир Вячеславович Муравльов і науково-педагогічні працівники кафедри, які викладають за освітньо-професійними програмами (ОПП) Сільськогосподарське будівництво та Технології будівельних конструкцій, виробів і матеріалів зі спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія.
 
У процесі співробітництва між сторонами передбачено реалізацію ряду важливих напрямів, а саме: організацію спільних наукових та інноваційних проєктів, спрямованих на розв'язання актуальних проблем, що становлять спільний інтерес, спільне виконання науково-дослідних робіт у сфері будівельного проєктування, дослідження будівельних конструкцій, технології виготовлення будівельних виробів і підготовки фахівців ступеня бакалавра та магістра. У рамках співпраці плануються проведення спільних наукових та освітніх заходів, обмін інформацією, необхідною для спільної діяльності, а також розроблення та впровадження спільних навчальних програм, що відповідають сучасним тенденціям і потребам у галузі будівництва.
 
З вітальним словом виступили ректор Олександр Анатолійович Галич і завідувач кафедри будівництва та професійної освіти Сергій Валерійович Яхін. Вони підкреслили важливість цієї співпраці для розвитку Університету, підготовки кваліфікованих фахівців і впровадження новітніх технологій у сільськогосподарське будівництво.
 
Директор ТОВ "БІМБУД" Анастасія Володимирівна Нижник наголосила на важливості такого партнерства для обох сторін і зазначила, що спільна робота над інноваційними проєктами та розробками, обмін досвідом і знаннями, а також участь у підготовці фахівців — усе це сприятиме не лише розвитку компанії, але й підвищенню якості освіти та наукових досліджень в Університеті.
Доктор технічних наук, старший науковий співробітник Олександр Васильович Нижник зазначив, що сучасні BIM- технології відкривають нові горизонти у будівництві та проєктуванні. Співпраця з Полтавським державним аграрним університетом є надзвичайно важливою для впровадження цих технологій у практику.
 
Це співробітництво відкриває нові можливості для розвитку наших студентів і науковців та сприяє впровадженню сучасних BIM-технологій у сільськогосподарське будівництво. Спільними зусиллями ми зможемо підняти освіту та професійну підготовку на новий рівень!
 
Дякуємо всім, хто брав участь у підготовці та реалізації цього важливого кроку!