Студентка факультету обліку і фінансів Олександра Клиша отримала диплом за ІІІ місце в конкурсі з української мови ім. Петра Яцика

19 червня в Міністерстві освіти і науки України відбулося урочисте нагородження переможців всеукраїнського етапу ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика, у якому взяла участь і наша студентка Олександра Клиша (спеціальність Облік і фінанси, 2 курс). Вона виборола ІІІ місце серед студентів нефілологічних спеціальностей закладів вищої освіти. Олександра була однією із 72 переможців конкурсу й однією з двох полтавських студенток, що вибороли призові місця на всеукраїнському етапі.
 
З вітальним словом до учасників звернулися міністр освіти Оксен Лісовий, меценат конкурсу, голова наглядової ради фармацевтичної фірми «Дарниця» Володимир Загорій, уповноважений із захисту української мови Дмитро Кремінь, голова журі конкурсу, мовознавець Павло Гриценко та голова оргкомітету конкурсу Андрій Сташків.
 
Окрім диплома, виконавча директорка Ліги українських меценатів Світлана Короненко-Слабошпицька вручила нашій переможниці подяку її наставниці – доцентці кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін Наталії Сизоненко, а також набір книжок для неї та її наукової керівниці. Всі призери також отримали грошові премії, а переможці – сертифікати на отримання стипендії Президента України.
 
Міжнародний конкурс з української мови започаткували 2001 року канадський підприємець і меценат українського походження Петро Яцик, письменник Михайло Слабошпицький і численні благодійники з України та діаспори, які прагнули підвищити престиж української мови серед школярів і студентів. Конкурс одразу став знаковою подією, адже піднімав престиж знань, старанності та наполегливості. Вперше в Україні школярі, які стали переможцями інтелектуального змагання, отримали премії, що сягали $1000 і більше в гривневому еквіваленті.
 
Як зауважив Володимир Загорій, не всі міністри освіти підтримували конкурс, але завдяки добрій волі освітян і благодійників він відбувається щороку. Всі присутні висловили палке бажання, щоб наступні конкурси з української мови відбувалися в мирній Україні.