Студенти факультету обліку та фінансів відвідали КО «Інститут розвитку міста» Полтавської міської ради

16 липня 2024 року Комунальна організація «Інститут розвитку міста» Полтавської міської ради гостинно відчинила двері студентам першого та другого курсів спеціальності Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок ПДАУ. Фахівці Інституту презентували діяльність свого закладу студентам і викладачам кафедри фінансів, банківської справи та страхування Єгоровій Олені та Чіп Людмилі.

Розпочалася зустріч із вітального слова першого заступника міського голови Полтави Валерія Пархоменка. Валерій Олексійович зазначив, що Інститут розвитку міста є одночасно аналітичним центром інформації про громаду й платформою для комунікації влади, бізнесу і мешканців. Він наголосив на важливості активної молоді Полтавської міської територіальної громади для розвитку лідерського потенціалу.

Олександр Печененко заступник директора, начальник відділу урбаністики та інфраструктурних проєктів, розповів про Концепцію інтегрованого розвитку міста «Полтава 2030» та роботу з її актуалізації, яка наразі триває і до якої долучилися  представники нашого Університету.

Багато цікавого про діяльність Інституту розвитку міста дізналися його відвідувачі від випускниці ПДАУ Анни Воробйової, яка наразі є фахівчинею відділу партиципаторного бюджетування, досліджень, моніторингу та комунікацій. Вона розповіла про стратегічні  завдання, які реалізуються в Полтаві за участі Інституту розвитку міста у сфері вдосконалення інфраструктури, економічного та ефективного розвитку. Для студентів, які наразі проходять навчальну практику зі статистики, особливий інтерес становили статистичні ретроспективні дані про розвиток нашого міста та експертна думка фахівців щодо перспектив його розвитку.

Без сумніву, запам’ятається гостям Інституту виступ Оксани Деркач, віцепрезидентки палати місцевих влад Конгресу Ради Європи, депутатки Полтавської міської ради, фахівчині Інституту розвитку міста. Пані Оксана розповіла про діяльність Конгресу Ради Європи, про свою роботу у цій установі, що представляє місцеві та регіональні влади сорока шести держав-членів Ради Європи. Політикиня також наголосила на важливості думки молоді для визначення потреб і проблем місцевої громади та шляхів їх розв’язання.

Наприкінці зустрічі відвідувачі Інституту сформулювали власні пропозиції щодо розвитку Полтавської міської територіальної громади.

Проведений захід мотивував молодих людей спробувати свої сили у непростій, але надзвичайно відповідальній і суспільно важливій роботі залучення до розв’язання питань місцевого самоврядування.

Щиро дякуємо фахівцям Інституту за проведену екскурсію!